Edukacija i poslovni saveti

Napišite prijavu za posao koja privlači pažnju - posao u doba korone

Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Napišite prijavu za posao koja privlači pažnju - posao u doba korone

Traženje posla nikada nije lako, ali u ovo doba je posebno izazovno. Ipak, ne možemo odložiti ovu potragu za neka bolje vremena, već se moramo suočiti sa realnošću. Verovatno ste i sami čuli priče koje kruže - da posladavci ne  mogu da odaberu kandidata jer im se prijavljuje previše dobrih kandidtata u poslednje vreme? To je istina. Nažalost, konkurencija na tržištu rada je nikad veća. Zbog toga smo za vas pripremili savete kako da napišete prijavu za posao koja će se izdvojiti od ostalih.

Šta možete učiniti da se izdvojite i obezbedite sebi taj intervju?

Nadmudri algoritam

Prvo, morate da nadmudrite algoritme koji mnoge kompanije koriste da filtriraju prijave za posao. Kako ćete to uraditi? Obavezno koristite ključne reči iz opisa posla u oglasu i pojednostavite formatiranje prijave - nekonvencionalni rasporedi i dizajni često mogu dovesti do isključvanja vaše prijave iz dalje selekcije. Ukoliko je, na primer, oglas za posao za poziciju marketing managera, a vi osim marketinga imate iskustva i u project managmentu, važno je da svoju prijavu prilagodite konkretnom oglasu. Ne kažemo vam da prećutite svoje iskustvo iz drugih oblasti, već da u prvi plan istaknete iskustvo i znanja koji su relevantni za konkretnu poziciju za koju aplicirate.

Ispričajte svoju priču

Takođe se pobrinite da vaša prijava zaista priča vašu priču. Nakon što ste pobedili algoritam, vaša prijava stiže do ljudi koji odlučuju o tome hoćete li biti pozvani na razgovor.  Jednom kada se ta prijava nađe u rukama druge osobe, želite da ona ima jasnu sliku ko ste, gde ste bili i kuda se nadate da idete - a ne samo puki spisak veština. Možete da uvrstite kratak rezime svog iskustva i onoga što nudite.

 

Projekti i volontiranja

Nemojte svoja iskustva ograničavati na plaćeni posao: koji su to projekti i volontiranja koja mogu pokazati da ste pravi kandidat za određenu poziciju? Vaš prvi korak napred u daljoj karijeri ie odlična prijava za posao. Zbog toga joj posvetite vreme i pažnju koju zaslužuje.

 

Za vas imamo sjajne kurseve koji vam mogu mnogo pomoći u tome:

Korak po korak do savršenog CV-ija

Kako najbrže do posla iz snova

Poslovna komunikacija i poslovni bonton


 

2020-12-31

Autor: Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Administrator Kampster zajednice.

Imate pitanja za Kampster? Javite se: