Kampster za nastavnike

Kampster poklanja nastavnicima BESPLATAN kurs “Ključ uspeha u teškim situacijama”

Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Kampster poklanja nastavnicima BESPLATAN kurs “Ključ uspeha u teškim situacijama”

Svesni situacije da su prosvetni radnici i školski rukovodioci prošli kroz mnoge stresne izazove od početka pandemije Covid-19, što zbog drastične izmene načina podučavanja, snalaženja u onlajn okruženju, prenošenja znanja putem digitalnih materijala, tako i zbog čestih izmena u načinu rada i realizacije nastave, Kampster poklanja svim zaposlenima u prosveti BESPLATAN praktični kurs “Rezilijentnost - Ključ uspeha u teškim situacijama”.

Prijava za kurs otvorena je SADA! Klikom na sledeći LINK pristupate kursu.

Svetska istraživanja potvrdila: Teške situacije tokom pandemije uticale su na rad nastavnika

Najveće pedagoško istraživanje sprovodeno tokom januara i februara 2021. godine pokazalo je da su nastavnici tokom školske 2020–2021. godine iskusili mnoge stresore povezane sa poslom (Steiner, Woo, 2021). Ključni nalazi do kojih se došlo pokazuju da su veći nivo stresa osećali učitelji, koji su osim izazova u sprovođenju nastave imali i zadatak da digitalno opismenjuju učenike i donekle i njihove roditelje.

Među ključnim nalazima studijska istraživanja su potvrdila i:

  • da je nastavnicima najveći stresor bio onlajn način podučavanja i problemi sa tehnologijom i internet konekcijom
  • nastavnici su imali dodatnu obavezu da pomognu učenicima da prevaziđu socio-emocionalnu izolaciju
  • školski rukovodionici imali su veću potrebu da angažuju digitalne i tehnološke lidere kao pomoć nastavnciima tokom realizacije nastave na daljinu
  • brzina prelaska u onlajn nastavno okruženje narušila je kvalitet nastave koja zahteva praktičan rad i učeničke aktivnosti u posebnim školskim i vanškolskim okruženjima

Navedeni rezultati stvorili su niz teških situacija za sve učesnike vaspitno-obrazovnog sistema, a kurs “Rezilijentnost – Ključ uspeha u teškim situacijama” pomoći će vam da steknete veštine za prevazilaženje svakodnevnih, ali i svih školskih izazova.

Koja praktična znanja ćete steći pohađanjem ovog kursa?

Svi nastavnici koji se već sada prijave, imaju čak tri meseca mogućnost da besplatno pohađaju kurs na kom će od naših predavača dr Jelena Želeskov Đorić, potpredsednice Evropske asocijacije za geštalt terapiju i Miloša Belčevića, izvršnog direktora uspešnog danskog startapa “Opinodo” saznati šta znači pojam rezulijentnosti, kako se definišu tipovi ljudi na osnovu rezilijentnosti, ali i kako se tumače modeli ponašanja.

Takođe, kurs će vam kroz praktične primere pokazati i koji su simptomi stresa i izgaranja na poslu, ali će vam ponuditi i primenljivu šemu za upravljenjem stresorima i vremenom, što možete odmah primeniti u svim životnim situacijama. Dobićete i znanja o čuvenom ABC modelu razvoja psihološkog imuniteta, te i psihosocijalni razvoj kroz 8 koraka.

Kurs prati i niz testova i vežbi koje će vam pomoći da kroz praksu savladate tehnike rešavanja konflikata i snalaženja u stresnim situacijama. U završnom delu kursa naučićete i kako se kreiraju životne potrebe i želje po Maslovu - istaknutom američkom psihologu i mislilac, koji zagovara radikalno novi stil upravljanja ljudskim ponašanjem sa ciljem da se u celini obezbede uslovi za razvoj svakog pojedinca, ustanove i društva u celini.

Šta vam Kampster još poklanja?

  • svim nastavnicima koji dođu do završnog dela i uspešno reše test koji sumira sve naučeno na kursu Kampster izdaje besplatan sertifikat za stručno usavršavanje unutar ustanove
  • tokom trajanja kursa obezbeđen vam je 24/7 pristup platformi
  • materijali sa kursa su vam dostupni zauvek
  • Kampster tehnička podrška vam stoji na raspolaganju za sva pitanja u toku pohađanja kursa
  • svi polaznici kursa dobijaju 80% popusta za napredni kurs “Upravljanje teškim razgovorima”

2021-07-10

Autor: Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Administrator Kampster zajednice.

Imate pitanja za Kampster? Javite se: