Kampster za nastavnike

Kampster poklonio kurseve nastavnicima u okviru Erazmus+ projekta DIGITALNI MOSTOVI

Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Kampster poklonio kurseve nastavnicima u okviru Erazmus+ projekta DIGITALNI MOSTOVI

Podrška razvoju digitalnih veština nastavnika

Jedan od zadataka savremene nastave jeste da pripremi učenike za život, učenje, saradnju i poslovanje u svetu napredne tehnologije. Projekat Erazmus+ programa ,,Digitalni mostovi“, u kome učestvuju partnerske škole iz Srbije „Ivo Andrić“, Beograd,  Slovenije „Ivana Cankarija“, Vrhnika, Hrvatske „Ive Andrića“ i Severne Makedonije „Mirče Acev“, Skoplje, ima za cilj međunarodno povezivanje kroz razmenu primera uspešne primene savremenih tehnologija. Namera je da se kroz razmenu primera dobre prakse, kojima se promoviše primena savremenih tehnologija i digitalnih sadržaja, unaprede digitalne kompetencije svih nastavnika i stručnih saradnika u skladu sa Evropskim okvirom digitalnih kompetencija za edukatore, a samim tim da se unaprede i kompetencije učenika kroz razmenu iskustva. 

Devet nastavnika i petnaest učenika iz regiona su tokom ove međunarodne mobilnosti sa nastavnicima i učenicima domaćinima iz Beograda, učestvovali u aktivnostima sa primenom digitalnih alata. Obučili su se za primenu veb alata i mobilnih aplikacija u različitim fazama podučavanja i evaluacije. Učenici su učestvovali u zajedničkim radionicama u kojima se podstiče saradnja, komunikacija, kolaboracija, kreativna primena digitalnih alata za kreiranje i deljenje sadržaja.

Pohvale za uspostavljenu saradnju i usavršavanje na ovom projektu, uputili su i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pa je tokom poslednjeg dana mobilnosti međunarodne goste pozdravio i Miodrag Savović iz Ministarstva. 

Na poziv naše saradnice, Jelene Tomić, koordinatorke projekta iz OŠ „Ivo Andrić“ Beograd, i Kampster se priključio projektu, gde smo kao edtech kompanija koja poseduje široku ponudu kurseva u oblasti razvoja digitalnih i IT veština, svim nastavnicima, učesnicima projekta poklonili kurseva “Canva u učionici” i “Trikovi za efikasniji rad na Google Drive-u”.

Evo šta kaže Marina Vukanić, nastavnica matematike iz OŠ „Ive Andrića“ iz Zagreba, Hrvatska, nakon što je završila kurs „Canva u učionici“.

Canvu koristim već godinama, ali sam iz tečaja naučila i neke nove stvari koje do sada nisam znala. Video lekcije su odlično napravljene, sve je detaljno objašnjeno i pokazan je svaki korak. Ono što mi se posebno svidjelo je mogućnost preuzimanja uputa napisanih u tekstualnom obliku i mogućnost praćenja napretka. U vrlo kratkom vremenu su pregledani zadaci, prije roka koji je napisan u tečaju. Svakako bi preporučila tečaj i za one koji već rade u Canvi i za one koji se u tome još nisu okušali. Platforma je odlična, za svaku preporuku, nudi tečajeve za sve i one koji su početnici i one koji su znalci. Ja sam si našla još neke koji su mi zanimljivi i namjeravam ih upisati.

Srdačno pozivamo sve Kampster nastavnike da posete veb stranicu projekta DIGITALNI MOSTOVI , na kojoj će naći brojne aktivnosti u vezi sa projektom, a usmerene na razvoj digitalnih sadržaja i primenu alata u procesu nastave.

Da biste i vi bili deo ovakvih međunarodnih projekata i razvijali svoje digitalne veštine, preporučujemo vam sledeće kurseve:

2022-06-29

Autor: Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Administrator Kampster zajednice.

Imate pitanja za Kampster? Javite se: