Edukacija i poslovni saveti

Budite produktivni u poslovnoj komunikaciji: Šaljite audio imejlove

Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Budite produktivni u poslovnoj komunikaciji: Šaljite audio imejlove

Imate li osećaj da prilikom pismene komunikacije ne uspevate dobro da se sporazumete i da često dajete ili tražite od sagovornika dodatna objašnjenja, da biste jasno razumeli poruku? Ne brinite, ovo je izazov koji pogađa više od 75% populacije koji na svakodnevnom nivou koriste tekstualnu komunikaciju, imejlove, četove ili forume.

Svi ćemo se složiti da problem nije veliki ukoliko je reč o ne tako važnoj, neformalnoj komunikaciji, međutim šta u situacijama kad pogrešno razumete šefa ili vas ne razumeju vaši zaposleni? 😲

Dešava se sledeći scenario:

  • kasnite sa realizacijom taskova
  • radite zadatke koje možda i ne bi trebalo radite
  • dodatno se opterećujete jer lutate neznajući šta je vaš konkretan zadatak
  • pod stresom ste

I kako obično ovo rešavate? Pitate sagovornika da li možete da ga pozovete da se konsultujete oko komunikacije koju ste imali. Zar ne? 😀

Nekada je to izvodljivo, međutim, nekada i nije. Zato vam Kampster nudi super savet da se rešite nesporazuma u pismenoj komunikaciji - šaljite audio imejlove

Kako se šalju audio imejlovi?

Da li ste čuli za Google Chrome ekstenziju - Beep?  Dostupna je u Google Chrome prodavnici i potpuno je besplatna, a tako efikasna!

Pomoću Beep-a možete poslati audio poruku koja se čuva u oblaku i dostupna je primaocima imejla putem linka. To znači da nije potrebno nikakvo preuzimanje, otpremanje ili skidanje. Samo jedan klik na link. 😀

Snimak vaše poruke je dostupan mreži i besprekorno radi na računaru i mobilnim uređajima, ali i na bilo kom operativnom sistemu.

Zašto je audio slanje imejlova dobro za vaš posao?

  • sagovornici stiču utisak da zaista sa vama razgovaraju 
  • briše se socio-emocionalni jaz hladne dvosmerne komunikacije (sada imate priliku da pošaljete svoj smeh, emociju zadovoljstva, radosti ili uputite pohvale, a da sagovornik zaista to i “oseti”)
  • produbljuje se kontakt i veza između poslovnih partnera
  • šalju se personalizovane poruke
  • stvara se nova dimenzija virtuelne komunikacije

Zanima vas da saznate kako to stvarno izgleda u praksi? Poslušajte imejl poruku kreatora Beep ekstenzije.

A zamislite samo koliko je audio resurs važan kad je reč o nekim beleškama. Daleko je lakše poslušati par minuta belešku sa prošlog sastanka, nego čitati nekoliko strana teksta. Zar ne? 

U zavisnosti od prirode poruka i važnosti komunikacije, slanje audio imejlova možete u potpunosti kontrolisati. Kako? 😱

Tako što sami određujete da li će vaša audio poruka zauvek ostati na linku, ili će nestati nakon nekoliko sati, dana, nedelja.

Poslušajte Kampster savet i kreirajte svoj prvi audio imejl!

2022-08-22

Autor: Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Administrator Kampster zajednice.

Imate pitanja za Kampster? Javite se: