Uvod u programiranje

Ocena kursa: 4.8 (od 1,657 Kampstera)

 • 2 meseca
 • Sertifikat
 • Lekcija: 23
 • 3499 rsd 999 rsd
Opis kursa

Zašto baš ovaj kurs?

Uz pomoć programskih jezika možete naterati računar da izvrši skoro sve što poželite! Na ovom kursu ćete savladati neophodne veštine koje će vam biti podloga za dalje učenje bilo kog programskog jezika. U kursu se pojavljuju primeri koda zasnovani na Java programskom jeziku koji nam služe da se upoznamo sa logikom koju ćete koristiti u svim programskim jezicima. Kada savladate osnove programiranja, bićete upoznati sa time koje su vam sve mogućnosti za dalje usavršavanje, a kada dođe vreme da nastavite svoje učenje, na našoj platformi naći ćete još korisnih i zanimljivih kurseva iz oblasti programiranja. Zašto da se onda ne potrudite još malo i uđete u svet IT tehnologije na velika vrata? 

Prosečna plata profesionalca

U zavisnosti od programskih jezika koje poznaju, programeri mesečno zarađuju od 80.000 do 180.000 rsd, a u nekim kompanijama i više.

Šta je potrebno?

 • keyboard_arrow_right Rad na računaru
 • keyboard_arrow_right Pretraživanje interneta

Koja ću znanja posedovati po završetku?

 • keyboard_arrow_right Istorija i razvoj programskih jezika
 • keyboard_arrow_right Algoritmi
 • keyboard_arrow_right Promenljive
 • keyboard_arrow_right Matrice
 • keyboard_arrow_right Nizovi
 • keyboard_arrow_right Naredbe za kontrolu izvršavanja programa
 • keyboard_arrow_right Objektno orijentisano programiranje
 • keyboard_arrow_down Detaljan sadržaj možete videti na dnu strane

Potvrde i sertifikati

Svi polaznici koji uspešno polože kurs dobijaju:

 • Potvrdu o pohađanju kursa
 • Sertifikat na srpskom jeziku
 • Sertifikat na engleskom jeziku

Cena kursa

Promo cena je 999 rsd.

Ko je autor kursa?

Autor kursa Uvod u programiranje je Stanko Arsenijević: freelance web developer, sa višegodišnjim iskustvom u izradi i upravljanju sajtovima. Najčešće koristi Yii2 PHP i WordPress CMS. Voli da učestvuje na projektima, razmenjuje znanja sa drugima i stalno se usavršava. Trenutno mu je cilj da napravi sistem preko kojeg će svako brzo i jednostavno moći da dođe do novog sajta.

Trajanje kursa

Kurs traje 2 meseca.

Bilo da kupite jedan ili više kurseva svaki od njih možete startovati kad god vi odlučite, nezavisno od datuma kupovine! Danas, kroz mesec dana ili na jesen - datum startovanja kursa birate vi!

Materijal kursa ostaje vam dostupan i po uspešnom završetku kursa - zauvek, tako da se uvek možete podsetiti ili preslišati.

Šta mogu da očekujem?

Po prijemu uplate kurs će vam biti otvoren u roku od 3 radna dana. Tada dobijate potvrdni mejl od naše tehničke podrške, kao i uputstvo za upotrebu Kampster platforme. Kursu možete pristupiti u bilo koje doba, sa računara ili mobilne platforme i pratite ga sledeći tempo koji vam odgovara.

Za mentorstvo i monitoring vašeg učenja zadužen je naš tim, koji je tu da odgovori na sva vaša pitanja, nedoumice i da vam da adekvatne savete za uspešno usvajanje novih znanja i veština. Osim toga, odmah postajete član Kampster zajednice kako biste, ukoliko to želite, mogli da učite u grupi, kao i da potražite pomoć od drugih polaznika ili im pomoć ponudite.

Iskustva dosadašnjih polaznika

Ana

Ana Veljković

Kurs je zaista veoma koristan i poučan, svaka informacija je lepo objašnjena a za sve što ne razumete možete postaviti pitanje. Tema je obradjena odlično i detaljno i super je što je moguće savetovanje sa konsultantima. Svaka čast.

I

Ivan Čemerikić

Sve najbolje... Oduševljen sam!!!

Vera

Vera Jovanović Đedović

Odlican. Gradivo je prilagodjeno pocetnicima.

Stefan

Stefan Simić

Možda bi trebalo ubaciti malo više primera uz objašnjenja, al generalno je koncept kursa vrlo dobar i koristan. Nastavljamo dalje sa novim kursom! Pozdrav, Stefan

Ivan

Ivan Jovanović

Ne znam odakle da počnem, platforma je odlična, uvek mogu učiti kad mi odgovara, sve je objašnjeno i ako nešto ne znam uvek je neko tu da pomogne u što kraćem roku. Odlični ste!

Miloš

Miloš Stefanov

Fenomenalan kurs koji preporučujem svim početnicima koji žele da nauče osnove programiranja. Vredi svaku paru!

Milos

Milos Molovic

U suštini za početnike jako solidan kurs! Možda bi trebalo dodati materijala o OOP i pojedinim backend jezicima. Hvala!

B

Branislav Damjanovic

Superrrrr

Emina

Emina Šarvari Milovanović

Kurs je odličan, kao i sama ideja o Kampster platformi. Jednostavno, praktično i detaljno objašnjeno.

Kristina

Kristina Korać

Odican kurs, kratko i jasno. Sjajno za početnike!

Nebojša

Nebojša Spasić

Sve pohvale za kompletnu organizaciju za ceo tim,za sve kampstere.

Vladan

Vladan Petrović

Sve pohvale, samo ovako nastavite!

M

Milutin Janjić

Kurs daje sasvim upotrebljive informacije nama koji se nismo bavili ovim poslom kako bismo bolje razumeli funkcionisanje i suštinu programiranja. Ocene predatih zadataka su iznenađujuće brze i sviđa mi se to što postoji opis greškaka koje su se pojavile u rešavanju zadataka.

Mila

Mila Kostić

Hvala na ovakvoj platformi, nastavljam sa učenjem!

Mirjana

Mirjana Pešić

Uvod u programiranje predstavlja izuzetno osmišljen kurs za početnike koji žele da se upoznaju sa osnovnim koracima u programiranju. Napisan je vrlo razumljivim jezikom,obogaćen konkretnim primerima, akcenat je na praksi a manje teoriji. Odlična ideja su blic testovi nakon predjenog svakog nivoa, a posebno zadaci, koji dobro povezuju obrađenu lekciju. Moram reći da, kao osoba koja ima radnog iskustva u potpuno različitom sektoru, a nema dodirnih tačaka sa programiranjem, vrlo lako sam savladala kurs jer je odlično koncipiran, i sa zadovoljstvom sam radila svaki novi nivo i svaki naredni zadatak. Zbog svega navedenog, upisala sam i naredni kurs Osnove programskog jezika Java, i uspešno završila. Planiram da upišem i kurs Razvoj mobilnih aplikacija, i uz dosta vežbanja i rada, zahvaljujući navedenim kursevima, promenim svoju profesiju,i krećem se u korak sa novim tendencijama. Kampster platforma predstavlja najaktuelniju paletu tržišno orijentisanih znanja, u više različitih profila.Sva pažnja je usmerena na praktičan rad, sa konkretnim primerima i zadacima.Interaktivna je i motiviše za dalji rad.

Milan

Milan Mladenovic

Platforma je pre svega laka za korišćenje, a i za brzo sticanje znanja. Zadovoljan sam stečenim znanjem, kao i saradnjom sa mentorima, što me je navelo da se dalje obrazujem preko kampster platforme. Naravno sve preporuke za sajt, svi koji su neodlučni i dalje, neka krenu već danas sa učenjem preko ovog sajta.

Katrina

Katrina Abu al Hija Stefanovic

Teorija koncizna, razumljiva i pamtljiva, što vrlo znači nama početnicima.

B

Bojan Stevic

Odličan. Možda je potrebno dodati još neki primer, kako to treba uraditi i još neki zadatak.

Anđelka

Anđelka Pavlović

Platforma je savršena, kurs je zanimljiv, sve je lepo objašnjeno i lako se uči. Sve pohvale!

Milica

Milica Jovanović

Veoma sam zadovoljna kursom, platformom, forumom...! Kurs je odlican uvod, nije ni previse lak, ni previse tezak, prava mera za pocetnike. Zadaci su odlicni, i stvarno mi je znacilo da vidim kako drugi razmisljaju i koja pitanja postavljaju. Idemo dalje! :)

Stefan

Stefan Pajić

Dobar kurs, sve preporuke

Milan

Milan Stamenkovic

Svaka cast sve odlicno

Viktoria

Viktoria Dolinaj

Učenje od kuće, kada tebi odgovara, pomoć na forumu i mogućnost konsultacija! Pet plus od mene :)

A

Andrea Mizdrak

Opšti utisak je odličan i po pitanju ovog kursa, a i same platforme. Lekcije nisu opširne, odmah se prelazi na suštinu uz detaljna objašnjenja, što gradivo čini mnogo približnije i razumljivije.

Aleksandar

Aleksandar Slavov

Svaka čast za kurs, platformu, tehničku podršku i brzinu kojom se odvija komunikacija. Čak i za nas potpune laike u ovoj oblasti, prepuni ste podrške i reči ohrabrenja. Samo tako nastavite!

Luka

Luka Matović

Sve je besprekorno, sve je lepo objašnjeno i dato je dosta primera da pojasne lekciju :)

Jelena

Jelena Djukic

Platforma je sjajno odradjena. Sve je tako jasno I jednostavno a opet pruza odredjeni nivo znanja. Sve pohvale I preporuke od mene. Mozda bih samo dodala kao preporuku da se konsultacije cesce organizuju. Zelim puno uspeha svim polaznicima.

Milica

Milica Mrkaić

Svidja mi se sto postoje provere znanja na kraju svake lekcije i to sto ima puno primera. Kurs daje odlicnu osnovu za dalje usavrsavanje.

V

Vera Agic

Lepo je ucestvovati u necem sto ti ide od ruke, mislim da je bolje da komentare daju oni kojima i ne ide tako dobro. Dobra stvar je da odmah reagujete na svaki test, zadatak, pitanje. Hvala na prilici da covek nesto nauci.

V

Vuk Jovančević

Sve je super.

T

Teodora Predojevic

Platforma je super. Mislim da ce mi kurs dospa pomoci.

O

Olivera Radović Margitić

S obzirom na to da sam početnik u programiranju, moram priznati da sam veoma zadovoljna pojasnjenjima, lekcijama, instrukcijama za zadatke. Ostale su mi neke stvarčice malo manje jasne, ali se nadam kada još jednom pređem sve pojedinačno, da će mi biti sve jasno. I naravno, sada samo vežba, vežba,vežba...hvala puno!Pravim malu pauzu,pa nastavljam sa sledećim kursom!

A

Ana Josic

Odlicno!Nista nisam ocekivala kada sam krenula. Odusevila sam se Vasom azurnoscu i pracenjem rada svakog od nas. Lepo iskustvo!

Petar

Petar Pešić

Sjajno

Emilija

Emilija Zivkovic

Kurs je konkretan,zanimljiv,platforma je dobro osmisljena. Sve je super. Imam samo jednu primedbu vezanu za zavrsni zadatak,volela bih da se posalje uz ocenu I komentar,kako izgleda potpuno tacno uradj zadatak jer bi u tom slucaju sve bilo jos jasnije

N

Nemanja Stankovic

Odlična svima preporučujem

Duška

Duška T.

Tačnost, brzina i preciznost!

Nemanja

Nemanja Savičić

Interesantan koncept učenja koji je prilagođen početnicima poput mene. Naročito bih pohvalio članove Kampster ima koji su uvek tu da pomognu oko eventualnih nedoumica, kao i sistem motivacije u vidu dodatnih poena za svaku posvećenost. Topla preporuka! :)

Miljan

Miljan Marković

Odlicni ste, samo tako nastavite!

Милан

Милан Милетић

Sajt je uradjen fenomenalno, sve je na svom mestu, a to veoma znaci pri radu. Kurs sadrzi sve sto nekome treba za sam uvod, nekome za uvod, a nekome za podsecanje :D Moja preporuka, a mozda i postoji opcija samo je nisam video, jeste dark mode platforme.

Ivana

Ivana Ilić

Utisak odlican, jedna mala sugestija je da se uvede 2 puta mesecno konsultacije, jer sam ja konkretno imala jednu odmah po uplati kursa tako da nisam imala jos potrebe za njom a drugi put sam imala neodlozne obaveze i tako nisam bila u mogucnosti da ih obavim.

Pogledaj još iskustva
Kako da upišem kurs?

Samo par koraka te deli od kursa:

Korak 1. Prijavi se

Korak 2. Izvrši uplatu

Korak 3. Startuj učenje odmah ili kad god poželiš!

Uzmi Edupass i upiši bilo koji kurs sa Edupass strane:

Korak 1. Popuni formular

Korak 2. Dobićeš konfirmacioni mejl

Korak 3. Izvrši uplatu po upustvima iz mejla

Korak 4. Započni bilo koji kurs sa Edupass strane

Za više informacija

Tu smo za sva vaša pitanja!

+381 62 777 244

office@thecampster.com

Vojvode Milenka 13, Beograd

Sadržaj kursa
1

Uvod u programiranje

 • menu

  O programiranju

  17 min

 • menu

  Mašinski jezik

  10 min

 • menu

  Asemblerski jezik

  6 min

 • menu

  Viši programski jezici

  6 min

 • menu

  Programski prevodioci

  12 min

 • control_point_duplicate

  Test

  8 min

2

Algoritmi

 • menu

  Uvod u algoritme

  8 min

 • menu

  Blok - dijagrami

  7 min

 • widgets

  Paji se pije kafa!

  34 min

3

Promenljive

 • menu

  Uvod u promenljive

  9 min

 • menu

  Primeri

  10 min

 • menu

  Aritmetički izrazi

  11 min

 • menu

  Stringovi

  13 min

 • widgets

  Pomozimo Paji!

  17 min

 • control_point_duplicate

  Test

  8 min

4

Nizovi i matrice

 • menu

  Nizovi

  14 min

 • widgets

  Rešite niz

 • menu

  Matrice

  8 min

 • widgets

  Pajina voćna salata

  12 min

 • control_point_duplicate

  Test

  10 min

 • widgets

  Idemo u šoping!

  17 min

5

Naredbe za kontrolu izvršavanja programa

 • menu

  Uvod u naredbe za kontrolu izvršavanja programa

  12 min

 • menu

  IF naredba

  10 min

 • menu

  FOR naredba

  22 min

 • menu

  WHILE naredba

  13 min

 • menu

  DO-WHILE naredba

  7 min

 • widgets

  Paja sportista

  22 min

 • control_point_duplicate

  Test

  14 min

6

Objektno orijentisano programiranje (OOP)

 • menu

  Klase

  9 min

 • menu

  Atributi

  7 min

 • menu

  Objekti

  7 min

 • menu

  Metode

  23 min

 • menu

  Nasleđivanje

  10 min

 • widgets

  Pajin pozdrav

  11 min

widgets

Završni zadatak

Završni zadatak nam služi da utvrdimo znanje koje smo stekli na kursu i to vam je poslednja prepreka. Potrudite se da ga dobro uradite i bićete nagrađeni!
Prosečno potrebno vreme za izradu: 60 min